Pluslezen

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Nuttige planten

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 12 jaar.

Nuttige planten belicht verschillende planten uit heel de wereld. We komen te weten hoe alle delen van planten gebruikt worden voor het maken van dingen, voor voedsel, voor onderdak en voor medicijnenen gezondheid. Van kokosnoten kunnen we shampoo maken en van wilgentenen manden, en worteltjes zijn letterlijk wortels die we kunnen eten!

titelprijsbestel
NP400 - Nuttige planten (serie 4d.)
€ 46.80
NP401 - Nuttige planten voor medicijnen en gezondheid
9789055664733

Nuttige planten voor medicijnen en gezondheid vertelt hoe planten toepassing vinden in bijv. huidcrèmes en pijnstillers en in de behandeling van ziekten.
Mini-experimenten sporen je er toe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor medicijnen en gezondheid. Een apart hoofdstuk bespreekt de plant aloë vera en haar toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je je eigen kruidenzalf maakt.

€ 13.00
NP402 - Nuttige planten voor voedsel
9789055664740
Nuttige planten voor voedsel laat je kennis maken met planten die we eten als fruit, groente en nootjes. Maar ook andere planten die gebruikt worden in graanproducten, als specerij of om plantenolie van te maken.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor voedsel. Een apart hoofdstuk over tomaten laat zien dat één plant talloze toepassingen kan hebben. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je je eigen zongedroogde tomaten maakt.
€ 13.00
NP403 - Nuttige planten voor onderdak
9789055664764
Nuttige planten voor onderdak vertelt hoe we huizen en andere onderkomens kunnen bouwen met hout, bladeren en stro van planten.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken voor onderdak. Een apart hoofdstuk bespreekt de eik en zijn vele toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je zelf een hutmaquette bouwt.
€ 13.00
NP404 - Nuttige planten om dingen te maken
9789055664757

Nuttige planten om dingen te maken vertelt hoe we van planten bijv. meubels, papier, touw, stoffen en rubber banden vervaardigen.
Mini-experimenten sporen je ertoe aan om je heen te kijken en je af te vragen hoe we planten gebruiken om dingen te maken. Een apart hoofdstuk bespreekt bamboe en zijn toepassingen. Stap-voor-stap instructies vertellen je hoe je zelf papier maakt.

€ 13.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2017 Ars Scribendi Uitgeverij bv