Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Levensloop van een ...

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.
De boeken uit de serie Levensloop van een ... gaan over het leven van een bepaald soort dier. Je leest hoe het dier wordt geboren, hoe het groeit en hoe het verandert. Je kunt de tekst zelf lezen. Op de foto’s zie je alles van dichtbij.

Levensloop van een ...


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED43 - Levensloop van een ... (serie 4d.)
€ 39.60
MED343 - Vlinder
9789461753045
- Hoe verandert een rups in een vlinder?
- Hoe heten de lichaamsdelen van een vlinder?
- Hoe lang leeft een vlinder?
In Levensloop van een vlinder ontdek je hoe een vlinder verandert. Eerst is hij een eitje, dan wordt hij een rups en dan een heel mooie vlinder!
€ 12.00
MED344 - Lieveheersbeestje
9789461753052
- Wat is een larve en hoe ziet een larve eruit?
- Waar zitten de vleugels van een lieveheersbeestje?
- Waarom hebben lieveheersbeestjes zulke felle kleuren?
In Levensloop van een lieveheersbeestje ontdek je hoe een lieveheersbeestje verandert. Eerst is het een eitje, dan een larve en dan een kever met felle kleuren!
€ 12.00
MED345 - Kikker
9789461753069
- Hoe verandert een kikkervisje in een kikker?
- Hoe kan een kikker blijven leven in het water?
- Hoe komt een kikker aan zijn eten?
In Levensloop van een kikker ontdek je hoe een kikker verandert. Eerst is hij een eitje in het kikkerdril. Dan wordt hij een kikkervisje en dan een echte kikker!
€ 12.00
MED346 - Salamander
9789461753076
- Wat zijn salamanders voor dieren?
- Hoe groot kunnen ze worden?
- Wat doen ze als er een roofdier op ze af komt?
In Levensloop van een salamander ontdek je hoe een salamander verandert. Eerst is hij een eitje. Dan wordt hij een larve en dan pas een salamander!
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv