Voorlezen

Voorlezen is heerlijk. Kinderen ontspannen en leren tegelijkertijd een heleboel: nieuwe woorden, nieuwe werelden.
Onder Voorlezen vindt u zowel fictie als non-fictie boeken om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 10 jaar.
Geen kind is ooit te oud om voorgelezen te worden!

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Diverse thema's:
Liefde, Vriendschap, Angst,
Jezelf zijn, Verlegen, Verdriet
titelprijsbestel
BPRN100 - Pakket Prentenboeken 'Sociaal-emotioneel'
6 pareltjes van prentenboeken om emoties mee te ontdekken.

Inhoud: pestkop, Ik lieg niet, Liefde, wat is dat eigenlijk?, Waarom huil je?, Ties is dol op vies, Rommelkont.
€ 60.00
KNBPRN003 - Veel te veel wortels!
9789463410755
Konijn houdt zo veel van zijn wortels dat hij zijn hele hol ermee volstouwt. Hij past er zelf niet meer bij! 
Gelukkig heeft hij lieve vriendjes bij wie hij mag logeren. Maar of Konijn nu zo'n fijne logé is ...

Lief verhaal over vriendschap en elkaar respecteren inclusief elkaars zwakheden, maar ook ... zelfinzicht, delen en rekening houden met anderen.

Super tekeningen en verhaal van Kate Hudson. Meer dan 120.000 exemplaren wereldwijd verkocht!

uit de Onderwijsrecensie: 
'Aantrekkelijk en humoristisch prentenboek met mooie illustraties in warme kleuren. Het verhaal loopt goed en de tekst staat steeds in enkele regels in de illustraties.
Met oog voor detail en leuke gezichtsuitdrukkingen een heerlijk boek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.'


Activeer vanaf 1-1-2018* het online boek voor op het digibord of tablet, inclusief audio via leesplaneet.nl/aanmelden
* De tijdelijke licentie heeft de duur van 1 jaar en kan na afloop verlengd worden.
€ 14.00
BPRN101 - Ik mis papa
9789462020788

Papa is weg. Voor altijd. Er zijn geen pillen tegen ‘voor altijd’. Zelfs geen hele vieze. En alles is hetzelfde, maar toch is alles anders. Mensen doen ook allemaal vreemd. Ze vinden het moeilijk om erover te praten, maar eigenlijk is het zo simpel: papa komt nooit meer terug.

Ik mis papa is een ontroerend, krachtig geïllustreerd prentenboek dat zich ondanks het moeilijke onderwerp, het verlies van een ouder, ook richt op een positieve boodschap: hoezeer hij ook wordt gemist, de vader zal altijd voortleven in de kleine jongen zelf.

€ 14.00
KNPPRN0A3 - Set Katy Hudson-prentenboeken
7436956466448
Set van 2 prachtige prentenboeken van Katy Hudson.
Vol details om naar te kijken.
€ 25.00
KNBPRN008 - Olifant is verliefd
9789463411738

Hoe kan Olifant aan zijn liefje laten merken hoe verliefd hij is? Olifant weet niet wat hij doen moet.
Maar dan liggen er plotseling bloemen voor zijn deur. Wie heeft die daar neergelegd?

Superlief prentenboek over verliefd zijn.Activeer vanaf 1-1-2018* het online boek voor op het digibord of tablet, inclusief audio via leesplaneet.nl/aanmelden


* De tijdelijke licentie heeft de duur van 1 jaar en kan na afloop verlengd worden.
€ 13.95
BPRN102 - Pestkop
9789462020917
Thijs gaat graag naar school, hij is vrolijk en heeft veel vriendjes. Hij kan met iedereen goed overweg. Nou ja, behalve met Max dan. Die maakt nare opmerkingen over zijn kleren en zijn kleinste foutjes. Thijs wordt steeds onzekerder en gaat steeds minder graag naar school. Hoe moet hij omgaan met pestkop Max? 

Vanaf 5 jaar.
€ 14.00
BPRN103 - Anna anders
9789462020986

Anna is anders. Als iedereen een rode appel tekent, tekent zij een blauwe. Ze doet altijd alles nét iets anders dan anderen. Haar tomeloze energie, grote verbeeldingskracht en enorme nieuwsgierigheid maken van Anna ook een buitenbeentje, want niet iedereen waardeert haar unieke stijl.Maar Anna laat zich door niets of niemand ontmoedigen, zelfs niet als ze in het schooltoneelstuk gecast wordt als boom. Want soms is het aan een boom op de show te redden!  

Anna Anders is een vertederend en energiek verhaal over een bijzonder meisje dat het beste haalt uit anders-zijn! 

€ 14.00
BPRN104 - Ik lieg niet!
9789462020993

Lars vertelt vaak leugentjes. Al ziet hij het zelf meer als goede verhalen. Hij komt er steeds goed mee weg tot hij een meisje ontmoet dat hem te slim af is. 

Ik lieg niet! is een grappig verhaal dat een leuke draai aan liegen geeft. Een kleurrijk, gebonden prentenboek dat een prima aanleiding om kleine leugentjes ter sprake te brengen bij jonge kinderen. 

Vanaf 5 jaar.

€ 14.00
BPRN108 - Liefde, wat is dat eigenlijk?
9789462021181
De een houdt van zijn knuffel, de ander van de hond, weer een ander van kleurige bloemen of zelfs pasgewassen sokken. Maar wat is dat nu eigenlijk, liefde? Er is geen pasklaar antwoord op. Liefde, wat ik dat eigenlijk? is een kleurrijk prentenboek met korte teksten om samen met kinderen te ontdekken waar ze van houden en waarom, en hoe dat voelt.

Vanaf 5 jaar.
€ 14.00
BPRN112 - Het kleine boek van grote angsten
9789462021273
Daantje gruwelt van groente en vis, Mila verstopt zich voor de meeuwen op het strand en Yvon is bang om te verdwalen. 
Elk kind heeft wel een angst die voor een volwassene klein lijkt, maar door een kind grootst wordt beleefd. Het kleine boek van grote angsten brengt zestien grote (of minder grote) angsten speels in beeld. Want samen praten over angst en laten zien dat iedereen wel ergens bang voor is, kan helpen de angst onder controle te krijgen.  
€ 14.00
BPRN115 - De nare zusjes
9789462021433
Als je de nare zusjes tegenkomt dan ben je nog niet jarig! Deze twee weten het altijd beter en drijven je tot waanzin. Maar als ze op een dag een klein hondje voor de leeuwen werpen, worden ze verrast en krijgen ze een koekje van eigen deeg. Al is het nog maar de vraag of de nare zusjes nu ook eindelijk eens hun lesje leren...
€ 14.00
BPRN120 - Waarom huil je?
9789462021648

De vriendjes van kleine schildpad zijn verdrietig. Eén voor één troost hij ze. Uiteindelijk is iedereen weer vrolijk, behalve kleine schildpad zelf! 

Delen is goed, maar kun je ook te veel geven? Peuters zullen zich gemakkelijk identificeren met kleine schildpad.
Korte teksten om lang over na te praten. Heldere, duidelijke illustraties en een verrassend einde. Kleuters zullen dit boek keer op keer opnieuw willen lezen en uitdiepen.

Vanaf 4 jaar

€ 14.00
BPRN121 - Gewoon super!
9789462021716

Kater Bink vindt iedereen stom. De olifant is te groot, de pinguïn is te dik, en de leeuw heeft veel te veel haren. Stom, stom, stom! Uiteindelijk staat de arrogante Bink helemaal alleen. En dan hebben de andere dieren een slim idee...

Stom of gewoon anders? Een humoristisch prentenboek dat gaat over goed zijn zoals je bent. (Voor)leesplezier gegarandeerd.

€ 14.00
BPRN123 - Vriendjes?
9789462020740

Dolly en Jack. Jack en Dolly. Ze zijn allerbeste vriendjes en doen álles samen. Tot ze op een dag knallende ruzie krijgen. Ze zijn woedend op elkaar! Stampvoetend zweren ze dat geen vriendjes meer zijn. Maar als Dolly en Jack eenmaal gekalmeerd zijn, merken ze dat ze elkaar toch wel heel erg missen…

Vriendjes? is een liefdevol en grappig verhaal over vriendschap, ruzie en het weer goedmaken. Een prachtig prentenboek met een eenvoudige, maar krachtige boodschap: soms moet je gewoon even afkoelen!

€ 14.00
BPRN124 - De kleurendief
9789462020795

De kleurendief gaat over een kind dat zijn vader ziet afglijden in een depressie. Naarmate de ziekte voortschrijdt, verdwijnt de vader in een wereld van pijn en verwarring, en verliest het leven zijn kleur. De jongen is bang dat hij schuld heeft aan zijn vaders depressie, al zegt zijn vader dat dit niet zo is. Wanneer de vader hulp zoekt, komt er een glimpje kleur terug en gloeit de hoop op dat het leven ooit weer kleurrijk zal zijn.

De kleurendief is zeer geschikt voor ouders en verzorgers om samen met kinderen te lezen om hen te helpen begrijpen hoe verwoestend een depressie kan zijn. De ontroerende illustraties laten zowel kwetsbaarheid en pijn als hoop zien. Een integer verhaal dat kinderen die een depressie in hun naaste omgeving meemaken kan helpen. 

€ 14.00
BPRN125 - Onzichtbare Olivia
9789462020764

Olivia voelt zich onzichtbaar. Niemand ziet haar nog staan. Sinds de geboorte van haar zusje heeft iedereen alleen nog maar oog voor haar. Zelfs als ze slaapt! Olivia bedenkt een manier om de aandacht te trekken…

Onzichtbare Olivia is een ontroerend prentenboek dat jonge kinderen leert om te gaan met de emoties die ze kunnen voelen als ze door de komst van een broertje of zusje de aandacht van hun ouders ineens moet delen.

€ 14.00
BPRN126 - Driftkop Daan
9789462020757

Daan is een driftkop. Als hij een spelletje verliest, of op zijn kop krijgt omdat hij in huis met de bal speelt, nou… zoek dan maar dekking! Want Daan ontploft soms bijna van woede. Op school leert hij hoe hij zich moet inhouden. Maar lukt het hem vervolgens ook om thuis zijn woede in bedwang te houden?

Driftkop Daan is een grappig en vrolijk boek dat kinderen leert om te gaan met woedeaanvallen als dingen niet zo gaan als ze willen.

€ 14.00
BPRN128 - Verlegen Stijn heeft een verhaal
9789462020658
Stijn is zo verlegen dat niemand hem echt goed kent. En dan moet hij op school in de kring ook nog zijn lievelingsding aan de klas laten zien. Met smoesjes probeert Stijn eronderuit te komen. Maar als hij ziet dat al zijn klasgenootjes iets laten zien en iets vertellen en dat ze niet worden uitgelachen, vindt hij de moed om ook iets over zichzelf te vertellen.
Verlegen Stijn heeft een verhaal laat zien dat verlegen zijn niet erg is, maar dat het wel flink in de weg kan zitten.
€ 14.00
BPRN127 - Tara en Liv
9789462021006
Tara en Liv zijn beste vriendinnetjes. Ze spelen de hele dag samen. Eerst op school, dan thuis. Soms bij Tara. Soms bij Liv. Tara's knuffel Bibi speelt vaak ook mee. Op een dag vergeet Tara Bibi mee te nemen naar huis. Liv vindt Bibi ook heel erg lief, ze ruikt zo lekker en is zo heerlijk zacht. En wat zal ze lekker slapen met Bibi naast haar in bed! Tara mist haar knuffel, maar Liv wil Bibi zó graag houden dat ze niets tegen haar beste vriendinnetje zegt en Bibi bij zich houdt... al voelt dat niet helemaal goed. 
€ 14.00
BONT101 - Soms is er ruzie
9789462021204

Mijn ouders hebben nooit ruzie... Nee, dat is natuurlijk onzin. Soms hebben ze wel ruzie. Ik zie het aan mama haar wenkbrauwen en aan papa's mond. Of aan de manier hoe mama in gedachten verzonken zit en papa zwijgend op de bank ligt. Maar meestal is het een misverstand en is het zo weer over. Maar laatst hadden ze een keer hele erge ruzie. Zo erg dat ik er niet van kon slapen...'

In elk gezin komt weleens ruzie voor. Voor kinderen zijn dit stressvolle situaties. Daarom is het goed om ruzie bespreekbaar te maken. Wat gebeurt er tijdens een ruzie en hoe maak je het weer goed? 

€ 14.00
BONT102 - Met jou ga ik echt niet mee!
9789462020382

“Niet met vreemden meegaan!” Herkenbaar voor
ouders en voor kinderen. Maar in de praktijk is het niet altijd een vreemde die bijvoorbeeld aanbiedt een kind naar huis te brengen. Wat doe je als kind als je op het schoolplein staat te wachten en die vriendelijke meneer uit de buurt stelt voor je wel even een lift naar huis te geven?

Met jou ga ik echt niet mee! leert kinderen
stevig in hun schoenen te staan en dat ze alleen mee moeten gaan met diegene waarmee afgesproken is. 
Dit boek, met heldere illustraties van Dagmar Geisler, biedt niet alleen een leuk verhaal over een verstandig meisje, maar geeft ouders en verzorgers ook handvatten om kinderen te leren goed op zichzelf te passen.

€ 14.00
BONT103 - Ik raak echt niet kwijt!
9789462020481
Zowel voor ouders als voor kinderen is het een heel akelig idee om elkaar in een mensenmassa kwijt te raken. Wat doe je als je zoekraakt en vreemde mensen om hulp moet vragen? Wie kun je vertrouwen? Ik raak echt niet kwijt! geeft kinderen en ouders tips. 
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv