Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Honden als helden

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.
Honden zijn populaire huisdieren. Maar wist je dat honden ook echte helden kunnen zijn? Sommige honden helpen mensen die blind zijn, of die in een rolstoel zitten. Andere honden helpen mensen die heel verlegen zijn. Of ze redden mensen die na een lawine onder de sneeuw liggen. Ook zijn er honden die drugs of bommen kunnen opsporen.

Honden als helden is een leuke leesserie over deze dappere, bijzondere honden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie, kleurrijke foto's verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd.

Deze serie heeft het keurmerk Makkelijk Lezen van de Stichting Makkelijk Lezen.

Honden als helden

Deze serie kan uitstekend worden gebruikt om het leesplezier van kinderen te vergroten! Het onderwerp zal veel kinderen aanspreken: stoere honden, die mensen helpen!

Het keurmerk Makkelijk Lezen geeft daarnaast aan dat de tekst toegankelijk geschreven is, in zeer begrijpelijke taal. In combinatie met de overzichtelijke indeling is deze serie dan ook heel geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

De boeken over geleidehonden, hulphonden en therapiehonden sluiten bovendien mooi aan bij kerndoel 34, waarbij kinderen leren over het leven met een handicap.

Ook de overige boeken vergroten de maatschappelijke kennis van de lezers: ze leggen duidelijk uit hoe belangrijk honden zijn voor het uitoefenen van gevaarlijk werk en hoe ze mensen daarbij kunnen redden of beschermen.

titelprijsbestel
CML02A - Honden als helden (6 dlg)

Honden als helden is een boeiende serie over heldhaftige honden.

De serie bestaat uit 6 delen:
- Lawinehonden
- Explosievenhonden
- Politiehonden
- Therapiehonden
- Hulphonden
- Geleidehonden

€ 81.00
CML104 - Geleidehonden
9789463411134
Een geleidehond helpt mensen met een visuele beperking.
In dit boek lees je hoe een geleidehond wordt opgeleid en zijn baasje helpt.
Ook lees je over een aantal honden als echte helden!
€ 15.00
CML110 - Hulphonden
9789463411318

Hulphonden begeleiden vaak mensen in een rolstoel. Zij helpen hen met heel veel dagelijkse dingen! In dit boek lees je wat hulphonden allemaal doen. Wist je dat de meeste hulphonden zelfs 112 kunnen bellen?

€ 15.00
CML111 - Therapiehonden
9789463411325

Een therapiehond is geen hulphond, maar een huisdier. Een therapiehond is er om gezellig mee te knuffelen, tegen te praten of om mensen af te leiden van hun zorgen. Hoe een hond therapiehond kan worden, lees je in dit boek!

€ 15.00
CML112 - Politiehonden
9789463411332

Politiehonden worden getraind om mensen of drugs op te sporen, maar ook om verdachten te bewaken. Een politiehond is een echte agent! In dit boek lees je waarom niet elke hond geschikt is voor politiewerk en welke heldendaden ze kunnen verrichten.

€ 15.00
CML105 - Explosievenhonden
9789463411141
Honden die speuren naar bommen noem je explosievenhonden. Het is gevaarlijk werk! In dit boek lees je wanneer explosievenhonden worden ingezet en hoe ze worden getraind. Deze helden redden door hun speurwerk heel wat levens!
€ 15.00
CML106 - Lawinehonden
9789463411158
In de bergen komen regelmatig lawines voor. Mensen die bedolven raken onder de sneeuw worden opgespoord door lawinehonden.
In dit boek lees je hoe belangrijk hun werk is en hoe zij worden opgeleid tot reddingshond.
€ 15.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv