Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Het moderne ...

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.
Deze serie geeft inzicht in hoe landen veranderen en de uitdagingen van de 21ste eeuw tegemoet treden. In elk deel vind je veel informatie en cijfers over belangrijke geografische onderwerpen. Interviews geven je een goede indruk van hoe mensen het verleden, het heden en de toekomst van hun vaderland zien.
titelprijsbestel
HM600 - Het moderne ... (serie 10d.)
€ 90.00
HM601 - Tsjechië
9789055660780

Voor 1989 werd Tsjechië door de Sovjet-Unie geleid en leefden de Tsjechen onder communistische heerschappij. In 1989 viel de Sovjet-Unie uiteen en in de jaren erna is er voor het Tsjechische volk veel veranderd. De hoofdstad Praag is nu een belangrijke toeristische trekpleister en mensen hebben de vrijheid om voor zichzelf, en niet voor de staat, te werken. Toch heeft Tsjechië nog problemen. Het milieu wordt geteisterd door overstromingen en vervuiling. Zal de regering in staat zijn om de milieuproblemen aan te pakken? Ontmoet de mensen uit Tsjechië, van een milieuactivist uit Cheb tot een bouwkundig ingenieur uit Olomouc, en lees over hun leven.

€ 10.00
HM604 - Peru
9789055660810
Aan het begin van de 21ste eeuw kozen de Peruanen na een decennium van autocratische heerschappij een nieuwe president. Nu is Peru een belangrijk exportland van agrarische en minerale hulpbronnen, en het heeft een groeiende toeristenindustrie. Zowel in het Amazoneregenwoud als in de drukke kuststeden proberen plaatselijke gemeenschappen manieren te vinden om hun omgeving te beschermen en te verbeteren. Maar ondanks deze positieve veranderingen zijn er nog steeds veel Peruanen die in armoede leven, zonder goede huisvesting, onderwijs of gezondheidszorg. Ontmoet de mensen uit Peru, van een mijningenieur in Cachimayo tot een sjamaan in Huasao, en lees over hun leven.
€ 10.00
HM605 - Thailand
9789055660827
In Bangkok, Thailands hoofdstad, vallen de traditionele boeddhistische gebouwen in het niet bij de moderne wolkenkrabbers. Thailand, dat vanwege zijn vriendelijke bevolking ook wel het Land van de Glimlach wordt genoemd, is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Wat ooit kleine vissersdorpen waren, zoals Pattaya, zijn nu internationale toeristenoorden. De steden groeien razendsnel en de economie is zich na de financiële ineenstorting van 1997 aan het herstellen. Maar wat zijn de kosten van deze ontwikkelingen voor het milieu en de samenleving?
Ontmoet de mensen uit Thailand, van een hoofdverpleegkundige in het ziekenhuis van Udon Thani tot een leerlingmonnik in Noordwest-Thailand, en lees over hun leven.
€ 10.00
HM606 - Het Caribisch gebied
9789055660834
In het Caribisch gebied wonen zo'n 36 miljoen mensen. Voor sommigen van hen zijn deze zonnige eilanden een paradijs, maar vele anderen worstelen om te overleven.
Maak kennis met de inwoners, van een boer in de Blue Mountains in Jamaica tot een manager van een bloeiend hotel in Havana in Cuba, en lees hoe verschillend hun levens zijn. Ontdek hoe de cultuur van het Caribisch gebied zich heeft ontwikkeld en hoe het onder invloed van de VS aan het veranderen is.
€ 10.00
HM607 - Maleisië
9789055660841

De Petronas-torens, die de skyline van Kuala Lumpur domineren, staan symbool voor de welvaart van Maleisië. Maleisië, een van de Aziatische tijgers, heeft de financiële crisis van 1997 doorstaan en is snel een wereldleider op het gebied van hightech-industrieën aan het worden. Maar kunnen we Maleisië nog steeds de Parel van de Oriënt noemen? Kan het zijn kwetsbare ecosystemen voldoende beschermen? Zal de economische groei de hele multiculturele bevolking van Maleisië ten goede komen? Maak kennis met de inwoners van Maleisië, van een reisleider tot een bodemwetenschapper, en lees over hun leven.

€ 10.00
HM609 - Zuid-Afrika
9789055662418

Decennialang is Zuid-Afrika een raciaal verdeeld land geweest. Van 1948 tot 1991 voerde de blanke Zuid-Afrikaanse regering een beleid in dat apartheid werd genoemd. Dit had als doel om de blanke en zwarte mensen te scheiden. Zwarte mensen hadden niet dezelfde mogelijkheden als blanken.
In april 1994 mochten alle Zuid-Afrikanen voor het eerst stemmen. Nu is Zuid-Afrika aan het veranderen en probeert het de problemen van het verleden op te lossen. Het noemt zichzelf de regenboognatie.
Maak kennis met de inwoners van Zuid-Afrika, van een gouddelver in Vrijstaat tot een parkopzichter in Oost-Kaap, en lees over hun leven.

€ 10.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2018 Ars Scribendi Uitgeverij bv