Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Het leven en werk van ...

Deze serie behoort tot het interessegebied: Kunst & cultuur, Sport & vrije tijd
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 11 jaar.

In de serie Het leven en werk van... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.

Alle boeken zijn geschreven in eenvoudige taal. Bovendien bevat elk boek achterin een woordenlijst en een overzichtelijke tijdbalk waarin de belangrijkste gebeurtenissen staan opgesomd.

De serie is voorzien van prachtig beeldmateriaal: naast vele afbeeldingen van de belangrijkste werken van de kunstenaar, wordt zijn leven weergegeven door foto’s of kleurrijke illustraties.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn eerste docuboek.

Recensies:
Het leven en werk van Salvador Dali (door Optische Fenomenen)
Het leven en werk van Leonardo da Vinci (door Optische Fenomenen)

Het leven en werk van ...


Info+-kopieerbundel
Bij de serie Het leven en werk van ... is een Info+-kopieerbundel verkrijgbaar.
Deze bundel bevat bij elk boek uit de serie een A4-werkblad met opdrachten op het gebied van woordenschatopbouw (waaronder speelse opdrachten zoals puzzels).
Van alle werkbladen is ook een één-op-één antwoordenblad opgenomen waarmee de leerlingen hun eigen werk kunnen nakijken.


De serie sluit aan bij de volgende kerndoelen:

Kerndoel 54 – Beeldende vorming: De leerlingen leren beelden te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om ermee te communiceren.

Kinderen leren de beeldende mogelijkheden van diverse materialen en technieken te onderzoeken aan de hand van de beeldaspecten ruimte, kleur, vorm, textuur en compositie. Ze leren hoe gevoelens en ervaringen tot uitdrukking kunnen komen in beeldend werk, maar ook dat ze kunnen communiceren met beelden. De verschillende stijlen van kunstenaars komen aan bod.

Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

De kinderen leren hun mening te geven over het werk van kunstenaars en kunnen deze mening met argumenten onderbouwen. Ook leren zij hun eigen werk te bespreken in relatie tot dat van kunstenaars. Zij leren respect en waardering te tonen voor het werk en de zienswijze van anderen.

Kerndoel 56 - Beeldende kunst als een aspect van cultureel erfgoed: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten voor cultureel erfgoed.

Kinderen bestuderen de verschillen tussen vroeger en nu in het beroep van kunstenaar. Er wordt gekeken naar de betekenis van een kunstwerk in relatie tot de tijd waarin het is ontstaan en de betekenis die het had en heeft voor de omgeving. 
titelprijsbestel
MED07 - Het leven en werk van (serie 5d.)
€ 54.00
MED143 - Leonardo da Vinci
9789055661107

* Wat betekent Da Vinci?
* Van wie leerde Leonardo schilderen?
* Wanneer werd hij geboren?
In de serie Het leven en werk van ... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.

€ 12.00
MED144 - Pieter Breughel
9789054955320
* Wanneer werd Breughel geboren?
* Welke plaatsen bezocht hij?
* Waren zijn schilderijen altijd populair?
In de serie Het leven en werk van ... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.
€ 12.00
MED145 - Michelangelo Buonarotti
9789054955313

* Waar werd Michelangelo geboren?
* Hoe lang deed hij over het schilderen van de Sixtijnse Kapel?
* Was Michelangelo alleen schilder?
In de serie Het leven en werk van ... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.

€ 12.00
MED146 - Auguste Rodin
9789054955382
* Wie was Auguste Rodin?
* Wanneer leefde hij?
* Waar werkte hij aan zijn beelden?
In de serie Het leven en werk van ... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.
€ 12.00
MED149 - Salvador Dalí
9789054959472
* Waar werd Salvador Dalí geboren?
* Waarom verhuisde hij naar Parijs?
* Wat voor werken maakte hij?
In de serie Het leven en werk van ... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.
€ 12.00
MED07KB - Het leven en werk van ... Info+

Kopieerbundel met verwerkings- en antwoordbladen voor woordenschatopbouw.

€ 12.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv