Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

De 12 provincies

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 12 jaar.

In deze reeks gaan we op bezoek in de twaalf provincies van Nederland.

Na een algemene inleiding over de geschiedenis en het bestuur van de provincie, worden verschillende hoofdstukken gewijd aan onder andere grondsoort en landschap, werken en leren, natuur en milieu, recreatie, vlag en wapen.

Waar nodig worden in een apart kader moeilijke woorden of begrippen uitgelegd.

Elk deel wordt afgesloten met een register.

titelprijsbestel
DTP302 - Zuid-Holland
9789055660872
In tien hoofdstukken komen allerlei aspecten van de provincie Zuid-Holland aan bod. De verschillende hoofdstukken zijn: Geschiedenis; Bestuur; Vlag, wapen en provincielied; Landschap en grondsoort; Cultuurhistorie: Romeinse tijd en verdedigingssystemen; Natuur en milieu; Werken en leren; Hoofdstad en andere belangrijke plaatsen; Toerisme en recreatie; Kastelen en musea.
Het boek wordt afgesloten met een pagina met interessante websites, en een register.
€ 12.00
DTP303 - Utrecht
9789055660858
In tien hoofdstukken komen allerlei aspecten van de provincie Utrecht aan bod. De verschillende hoofdstukken zijn: Geschiedenis; Bestuur; Vlag, wapen en provincielied; Landschap en grondsoort; Cultuurhistorie: linies en forten; Natuur en milieu; Werken en leren; Hoofdstad en andere belangrijke plaatsen; Toerisme en recreatie; Kastelen en musea.
Het boek wordt afgesloten met een pagina met interessante websites, en een register.
€ 12.00
DTP306 - Drenthe
9789055660919
In tien hoofdstukken komen allerlei aspecten van de provincie Drenthe aan bod. De verschillende hoofdstukken zijn: Geschiedenis; Bestuur; Vlag, wapen en provincielied; Landschap en grondsoort; Cultuurhistorie: Hunebedden, celtic fields en veenkolonin; Natuur en milieu; Werken en leren; Hoofdstad en andere belangrijke plaatsen; Toerisme en recreatie; Kastelen en musea.
Het boek wordt afgesloten met een pagina met interessante websites, en een register.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv