Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Boekpakket NT2 Nieuwkomers

Deze serie behoort tot het interessegebied: Diversen
Leeftijdsindicatie: van 4 t/m 20 jaar.

Speciaal voor nieuwkomers op basisscholen, in AZC’s en daarbuiten hebben we een Boekenpakket Nieuwkomers/NT2 samengesteld.

Het pakket bestaat uit 57 boeken met onderstaande kenmerken:

1. Sterke tekst-beeld integratie: de informatieboeken zijn geselecteerd op de sterke relatie tussen tekst en beeld (en op de geringe hoeveelheid tekst). De boeken hebben een overzichtelijke structuur en bevatten veel afbeeldingen van een groot formaat. De tekst sluit nauw aan bij de afbeeldingen. Zodoende wordt de tekst telkens verklaard door het beeld en deze samenhang helpt de nieuwkomer bij de taalontwikkeling.

2. Kennismaken met de Nederlandse cultuur: de onderwerpen van de boeken sluiten aan bij het dagelijks leven. Zo zijn er op de leeslijst boekenseries te vinden over het menselijk lichaam, voeding, sport, dieren en cultuur. Buiten het feit dat de boeken de taalontwikkeling ondersteunen, maken zij op deze manier bovendien een kennismaking met de Nederlandse cultuur mogelijk.

3. Boeken voor jong & oud: deze informatieboeken zijn bedoeld voor zowel jonge als oudere kinderen, maar zijn ook geschikt voor gebruik door volwassen nieuwkomers. Zo zijn de boeken niet alleen in te zetten op de basisschool, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld in het VO en op AZC’s. Ouder en kind kunnen samen lezen en leren.

Een volledig overzicht van alle boeken in het pakket kun je hier downloaden.

titelprijsbestel
NK16 - Pakket Nieuwkomers

Het pakket Nieuwkomers/ NT2 bevat boekenseries over generieke, alledaagse, onderwerpen, sterk ondersteund door beeld, met een grote letter en eenvoudig van taal. Een aanrader voor jonge, maar ook volwassen nieuwkomers.
€ 695.00
Bijlage(n)
Boekpakket NT2 Nieuwkomers
490.1kB
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv