Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Aarde & milieu 1

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Aarde & milieu 1 is een kennismaking met ecologie en milieukunde. Elk deeltje gaat over een aspect van de wereld om ons heen en vertelt over de dingen die veranderen en hoe we kunnen zorgen voor een evenwichtige natuur. Naast een heldere tekst bevatten de boekjes ook afbeeldingen, foto's, grafieken en kleurenblokjes met allerlei gegevens en leerzame opdrachten.

titelprijsbestel
AEM409 - Energie
9789055661817
* Wat is duurzame energie?
* Is kernenergie een goede bron van energie?
* Waarom roepen windmolenparken zoveel weerstand op?
* Wat is het verband tussen energie en klimaatverandering?

In Energie worden allerlei zaken rondom de vraag en het aanbod van energie belicht, van waterkrachtcentrales tot het zuinig omgaan met energie door het waar mogelijk uitschakelen van apparaten en lampen. Uitgelegd wordt wat wordt verstaan onder een bron van duurzame energie, en wat wij zelf kunnen doen om energie te besparen.
€ 15.00
AEM410 - Gezonde zeeën
9789055661824

* Welke invloed heeft het afval van chemicaliën die worden gebruikt in de landbouw op de ijsbeer?
* Wat voor invloed heeft klimaatverandering op de zeeën en oceanen?
* Waarom zijn zeeschildpadden in gevaar door vervuiling met plastic?
* Waarom neemt wereldwijd de visstand af?

In Gezonde zeeën worden allerlei zaken rondom de gezondheidstoestand van de wereldzeen en de mensen en dieren die voor hun overleven afhankelijk van de zee zijn belicht, van duurzame visserij tot aan ecotoerisme. Uitgelegd wordt wat wordt verstaan onder een duurzame toekomst voor onze zeen, en wat wij zelf kunnen doen om daaraan bij te dragen.

€ 15.00
AEM411 - Voedsel voor iedereen
9789055661831
* Is biologische landbouw duurzaam?
* Wat is ondervoeding?
* Een moestuin in de stad, kan dat?
* Heeft de opwarming van de aarde gevolgen voor de landbouw en de voedselvoorziening?

In Voedsel voor iedereen worden allerlei zaken behandeld die te maken hebben met duurzame landbouw. Je kunt er ook in lezen wat je zelf kunt doen voor een schoner milieu, hoe je energie kunt besparen en wat je het beste kunt eten en wat niet.
€ 15.00
AEM412 - Duurzaam wonen
9789055661848
* Wat is duurzaam wonen, en in wat voor soort huis woon jij?
* Waarom wordt het grootste deel van het water dat we in huis gebruiken door de wc gespoeld?
* Hebben jullie thuis gewone of groene elektriciteit?
* Waarom is thuis werken beter voor het milieu?

Duurzaam wonen gaat over het gebruik van duurzame bouwmaterialen, over hoe je kunt besparen op gas en elektriciteit, waarom dat goed is voor het milieu, en waarom duurzaam wonen een prettige manier van leven is. Er staat ook in wat je zelf kunt doen om op een meer duurzame manier te leven.
€ 15.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2017 Ars Scribendi Uitgeverij bv